Hem » Kompetensutveckling för ledning och offentlig organisation » Tillit - en ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor, upplaga 2

Tillit - en ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor, upplaga 2

Omdöme (0)

Lämna ett omdöme

Tillit - en ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor, upplaga 2

Fler frågor?

Du kan ställa alla dina frågor till Peter: om produkten, din tänkta insats och större inköp. 

Mejla Peter

Produktbeskrivning

I den här boken får du en introduktion till tillit som ledningsfilosofi av Lousie Bringselius. Grunden är forskning, men boken riktar sig främst till praktiskt verksamma i offentlig sektor. Därför innehåller den också många konkreta exempel och tips för dig som vill arbeta med tillit som grund, för bättre offentliga tjänster.

Många anställda i offentlig sektor vittnar om hur detaljstyrning, överdriven formalism och felriktad mätning hindrar dem från att göra ett gott arbete. De upplever att verksamheten styrs och leds med fjärrkontroll och med bristande lyhördhet för behoven längst ut i styrkedjan. Forskningen pekar i samma riktning. Det här leder inte bara till minskad motivation och arbetsglädje, utan också till sämre tjänster och mindre möjlighet för medarbetare att slå larm vid missförhållanden.

Som en motrörelse mot denna utveckling talar vi idag om tillitsbaserad styrning och ledning. Grundtanken är att styrningen i första hand ska utformas utifrån ett antagande om att vi kan lita på människor omkring oss. Med tillit menar vi att ett betydande handlingsutrymme i mötet mellan medarbetare och brukare är grunden för goda offentliga tjänster. På många sätt innebär detta ett nytt tankesätt, jämfört med dagens kontrollkultur. Med tillit som ledningsfilosofi är det särskilt viktigt med relationsbyggande, medledarskap och en lärande miljö.

Läs mer

Fakta

Artnr: 1583
Streckkod: 9789172512078
Författare Louise Bringselius
Utgivningsår 2020
Illustratör Marie Åhfeldt
Format (mm) 150x200
Pärm Hårda pärmar
Antal sidor 142

Innehållsförteckning

Förord

Inledning

Problembilden

Tillit som ledningsfilosofi

Från filosofi till praktik

Exempel

Möjligheter och risker

Avslutande ord

Referenser

Smakprov

 

Omdömen

Testa kursen!