25/9
Komlitt

Ali Alabdallah nominerad till DiversityIndex Award 2018

Ali Alabdallah är nominerad till DiversityIndex Award 2018 för sitt arbete med mångfald, integration och socialt ansvar. Efter att ha kommit till Sverige 2013 som flykting från Syrien startade han Nyhetscaféet i Landskrona. Projektet ska bidra till att förbättra integrationen och mångfalden i samhället genom att vara en mötesplats för nyanlända och det svenska samhället. Idag finns mötesformen på flera platser i Skåne och fortsätter att bygga broar mellan nyanlända och det svenska samhället.

Ali skrev Nytt jobb i nytt land som en guide till svensk arbetsmarknad för nyanlända men även en viktig källa till insikt och perspektiv för arbetsgivare och myndigheter. Tidigare i bloggen har har han berättat om jobb för nyanlända med tips till dig som jobbar med nyanlända.

DiversityIndex Award delas ut inom sju kategorier. Priset går till personen, företaget eller organisationen som på ett tydligt sätt har agerat för att lyfta individen och stärka rättvisan. Priset är politiskt och religiöst obundet. (Information från DiversityIndex Award)