Hem » Kompetensutveckling för socialtjänsten » Studiematerial Nytt jobb i nytt land – 9 steg mot nytt jobb i nytt land

Studiematerial Nytt jobb i nytt land – 9 steg mot nytt jobb i nytt land

Omdöme (0)
Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

Att etablera sig i ett nytt land och hitta en meningsfull sysselsättning är inte alltid lätt. Det kan finnas utmaningar att ta sig igenom, som att lära sig svenska språket, kulturen, skapa kontakter med nya människor och att vara arbetssökande.

Detta studiematerial är baserat på boken Nytt jobb i nytt land, som är författad av Ali Alabdallah och bygger på hans egna erfarenheter och perspektiv som nyanländ arbetssökande. Studiematerialet är skrivet av Studieförbundet Vuxenskolan (SV) och Ali Alabdallah. Det riktar sig till cirkelledare och deltagare som vill läsa boken i cirkelform, och är ett stöd och vägledning i att tillsammans arbeta med boken. Det lämpar sig även för andra som arbetar i grupp med boken.

Att läsa boken i cirkelform tillsammans med andra tror vi är en stor fördel, det skapar forum för gemenskap och gemensamt lärande och för utbyte av synpunkter och erfarenheter, för utrikesfödda eller nyanlända personer som är arbetssökande i Sverige. Genom att träffas i grupp kan deltagarna också uppmuntra varandra, bygga sociala relationer och nätverk samt prova nya saker tillsammans.

Målet är att genom kunskap, diskussioner och övningar i gruppen hitta motivation, styrka och strategier för både enskilda och gemensamma insatser för att utvecklas och se positiva möjligheter som studiematerialet leder fram till.

Läs mer

Fakta

Artnr: 1579
Streckkod: 9789172512030
Författare Ali Alabdallh & Maja Gustavsson
Utgivningsår 2019
Format (mm) A4
Pärm Mjuka pärmar
Antal sidor 35

Innehållsförteckning

Smakprov

 

Omdömen

Testa kursen!

Mer kompetensutveckling från samma expert

Mer kompetensutveckling från samma kategori

  • Birgitta Harberg & Rebecca Svensson
    269 kr
  • Annika Staaf & Lina Corter
    389 kr
  • Andra köpte även