Hem » Kompetensutveckling för socialtjänsten » Samhällsorientering - För en hållbar integration

Samhällsorientering - För en hållbar integration

Dokument (1)
Omdöme (0)
Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

Hållbar integration handlar om allas möjlighet att leva ett fullvärdigt liv, med arbete, bostad och trygghet. Det handlar också om ett fullvärdigt medborgarskap, med allt vad det för med sig när det gäller fri- och rättigheter som att rösta och delta i samhällslivet på lika villkor. Och det handlar om att känna sig som en del av en samhällsgemenskap.

Samhällsorientering – för en hållbar integration är en bok som fogar samman samhälle, civilsamhälle och stat kring en stor och genomgående tematik – hållbar integration. Det är en bred, och samtidigt djupt insiktsfull, introduktion till dagens Sverige. Ett Sverige som på avgörande punkter drastiskt förändrats och inte längre har så mycket gemensamt med det Sverige vi levde i för bara några decennier sedan. Ett Sverige som förändrats på sätt som har fått väsentliga konsekvenser för hur vi förstår och arbetar med integration.

Boken vänder sig främst till alla dem som arbetar med nyanlända. Vad kan de göra för att bidra till en bättre integration och därigenom en hållbar utveckling? Men en huvudpoäng i boken är att integration i själva verket angår oss alla, inte bara nyanlända och de som direkt arbetar med dem. Integration handlar om hur samhället hänger ihop och på vilka villkor man kan vara delaktig i det. En sådan samhällsomvandling behöver vi alla bidra till. Det krävs en integration som omvandlar oss alla från åskådare till deltagare.

Läs mer

Fakta

Artnr: 1625
Streckkod: 9789172512399
Författare Erik Amnå och Mikael Stigendal
Utgivningsår 2021
Format (mm) A4
Pärm Mjuk
Antal sidor 186

Innehållsförteckning

Smakprov

 

Omdömen

Testa kursen!

Mer kompetensutveckling från samma expert

Mer kompetensutveckling från samma kategori

  • Birgitta Harberg & Rebecca Svensson
    269 kr
  • Annika Staaf & Lina Corter
    389 kr
  • Andra köpte även