Hem » Vård och omsorg » Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt
1 2 3 4 5
(4.3/5) Baserat på 6 betyg.

Omdöme (0)

Lämna ett omdöme

dhCdP
Kod från Captcha-bild:

Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt

Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt (PFA) kan användas inom många olika omsorgsverksamheter som omfattar personer med kognitiva svårigheter. I denna tredje omarbetade version av PFA-boken finns beskrivning av vad PFA är och konkretisering av hur det tillämpas i ”hantverket” PFA.
  • Inkommandedatum: 2020-11-03
1+ 269 kr
3+ 251 kr
6+ 233 kr
0

Produktbeskrivning

Det är du som personal som kan göra skillnad genom att stödja personer med kognitiva svårigheter till bättre möjligheter för en meningsfull vardag!

Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt (PFA) kan användas inom många olika omsorgsverksamheter som omfattar personer med kognitiva svårigheter. Några exempel är stöd och service samt vård och omsorg till personer med intellektuell funktionsnedsättning och olika former av personlig assistans (LSS-verksamhet), verksamheter som stödjer personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, autism och demens samt socialpsykiatri.

I denna tredje omarbetade version av PFA-boken finns beskrivning av vad PFA är och konkretisering av hur det tillämpas i ”hantverket” PFA.

"Den nya PFA-boken är ett fantastiskt stöd för personal som arbetar inom omsorg för personer som har kognitiva begränsningar. Boken är unik i sin utgångspunkt i tre centrala problem samt att den vänder på perspektivet, då fokus är på att det är personalen som behöver ändra på sitt förhållnings- och arbetssätt. Detta sker genom att personalen stödjer personen som har kognitiva begränsningar genom att lyfta fram dennes färdigheter och kompensera för svårigheter. Detta görs genom fördjupad kunskap om kognition, ökad förståelse för vad kognitiva begränsningar innebär, anknytning till den salutogena hälsoteorin och anpassningar i vardagen. Boken är mycket intressant för personal verksam i omsorgsverksamhet och den är en viktig kunskapskälla för socionomstudenter som fördjupar sig inom området omsorg för personer som har kognitiva begränsningar."

Lena Talman, universitetslektor och avdelningschef för Socialt arbete, Mälardalens högskola.

Läs mer

Fakta

Artnr: 1619
Streckkod: 9789172512337
Författare Christine Gustafsson med flera
Illustratör Navii
Format (mm) 150x200
Pärm Hårdband
Antal sidor 171

Innehållsförteckning

Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt

Författarpresentationer

Förord

1. Varför ett pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt?

2. PFA

3. Tre centrala problem

4. Kognition

5. PFA-hantverket

6. Teorianknytning

7. Avslutande reflektioner

Referenser

Smakprov

 

Omdömen

Andra böcker från samma författare

Andra böcker från samma kategori

  • 225 kr
  • 199 kr
  • 269 kr
  • 139 kr
  • Andra köpte även

    Kunder som köpt denna vara har även köpt

  • 266 kr
  • 225 kr