Hem » Ledning och organisation » Personal och ledarskap » Nytt jobb i nytt land - så får du jobb som nyanländ i Sverige
1 2 3 4 5
(5/5) Baserat på 1 Betyg

Omdöme (0)

Lämna ett omdöme

yxCru
Kod från Captcha-bild:

Nytt jobb i nytt land - så får du jobb som nyanländ i Sverige

Att söka ett nytt jobb som utrikesfödd eller som nyanländ är något helt annat än att söka jobb som infödd svensk. Nyanlända möter andra och fler utmaningar på den svenska arbetsmarknaden. Som nyanländ ser du på arbetsmarknaden utifrån de föreställningar, kulturella koder och förväntningar du har med dig från ditt hemland. Men trots att det finns stora svårigheter att hitta rätt i ett nytt land finns det också möjligheter. Som inspiration berättar en lång rad nyanlända sina historier om hur de lyckades få ett jobb i Sverige på relativt kort tid.Det är med den insikten författaren, som själv kom hit från Syrien 2013, har skrivit den här boken. Det är den första boken som utgår från perspektivet nyanländ arbetssökande, och från nyanländas tankar och behov.
1+ 285 kr
3+ 264 kr
6+ 255 kr
0

Produktbeskrivning

Att söka ett nytt jobb som utrikesfödd eller som nyanländ är något helt annat än att söka jobb som infödd svensk. Nyanlända möter andra och fler utmaningar på den svenska arbetsmarknaden. Som nyanländ ser du på arbetsmarknaden utifrån de föreställningar, kulturella koder och förväntningar du har med dig från ditt hemland. Men trots att det finns stora svårigheter att hitta rätt i ett nytt land finns det också möjligheter. Som inspiration berättar en lång rad nyanlända sina historier om hur de lyckades få ett jobb i Sverige på relativt kort tid.

Det är med den insikten författaren, som själv kom hit från Syrien 2013, har skrivit den här boken. Det är den första boken som utgår från perspektivet nyanländ arbetssökande, och från nyanländas tankar och behov. Den förmedlar konkreta tips och råd om hur det funkar i Sverige och utgår från de vardagliga frågor som man som nyanländ kan ställa sig:
• Hur söker jag jobb i Sverige?
• Hur utvecklar jag min svenska?
• Hur får jag svenska vänner och kontakter?
Nytt jobb i nytt land vänder sig till alla nyanlända och invandrare som söker jobb. Den passar dem som nyligen har kommit till Sverige, men också dem som bott i många år i Sverige utan att ha fått jobb.
Boken vänder sig till kommuner som vill veta mer om hur nyanlända uppfattar den svenska arbetsmarknaden och vilka hinder de möter. Vad kan kommunerna göra för att bli bättre på att ta emot nyanlända som arbetskraft?
Boken vänder sig till arbetsförmedlingen och handläggare som jobbar med etableringsplaner.
Boken vänder sig till dem som jobbar som SFI-lärare och behöver få bättre koll på nyanländas perspektiv och ambitioner inför att lära sig svenska. Och även till de utbildningsföretag som har olika verksamheter för nyanlända.
Boken vänder sig till alla myndigheter och organisationer som arbetar för att förbättra delaktighet och integration genom arbetsmarknadsinsatser.
Boken vänder sig slutligen till politiker som vill förstå nyanländas perspektiv på den svenska arbetsmarknaden.

Läs mer

Fakta

Artnr: 1560
Streckkod: 978-91-7251-187-3
Författare Ali Alabdallah
Utgivningsår 2018
Format (mm) 170 x 240
Pärm Mjukband
Antal sidor 175

Innehållsförteckning

Smakprov

 

Omdömen

Andra böcker från samma författare

 • 79 kr
 • Andra böcker från samma kategori

 • 270 kr
 • 259 kr
 • 259 kr
 • 1 210 kr
 • Andra köpte även

  Kunder som köpt denna vara har även köpt

 • 175 kr
 • 79 kr