Hem » Ledning och organisation » Lagar och regler » Arbetsmiljö - handbok för chefer och skyddsombud
1 2 3 4 5
(5/5) Baserat på 3 betyg.

Omdöme (0)

Lämna ett omdöme

QFac
Kod från Captcha-bild:

Arbetsmiljö - handbok för chefer och skyddsombud

Detta är en informativ och lättläst handbok för chefer och skyddsombud om arbetsmiljö i stort med ett specialavsnitt om corona. Corona är betydligt allvarligare än en vanlig influensa. Många blir allvarligt sjuka och en del avlider som en konsekvens av viruset. Och sker detta i samband med arbetet går det inte att bortse från arbetsgivarens straffrättsliga ansvar. Därför väcks frågor om arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön, ett ansvar som ofta vilar på chefer.
1+ 299 kr
3+ 285 kr
6+ 270 kr
0
Lagerstatus: I lager

Produktbeskrivning

Med anledning av pågående corona är detta en specialutgåva av boken Arbetsmiljö - handbok för chefer som utkom 2018. Denna specialutgåva har Georg Frick kompletterat med ett nytt kapitel avseende arbetsmiljö och corona.

Corona är betydligt allvarligare än en vanlig influensa. Många blir allvarligt sjuka och en del avlider som en konsekvens av viruset. Och sker detta i samband med arbetet går det inte att bortse från arbetsgivarens straffrättsliga ansvar. Därför väcks frågor om arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön, ett ansvar som ofta vilar på chefer.

Arbetsgivare, det vill säga chefer, kan ställas inför domstol för arbetsmiljöbrott och då handlar det om ett personligt straffrättsligt ansvar med dagsböter och fängelse i straffskalan.

Det är inte frågan om nya eller förändrade regler inom arbetsmiljörätten, det är samma regler som tidigare. Men pandemin innebär en stresstest på arbetsmiljöreglerna och framförallt på organisationernas förmåga att hantera den uppkomna situationen i skarpt läge.

Detta är en informativ och lättläst handbok för chefer och skyddsombud om arbetsmiljö i stort med ett specialavsnitt om corona.

Läs mer

Fakta

Artnr: 1622
Streckkod: 9789198489255
Författare Georg Frick
Utgivningsår 2020
Pärm Mjukband
Antal sidor 230

Innehållsförteckning

Smakprov

 

Omdömen

Andra böcker från samma författare

  • 451 kr
  • 384 kr
  • 406 kr
  • Andra böcker från samma kategori

  • 203 kr
  • 223 kr
  • 340 kr
  • 340 kr
  • Andra köpte även