2022-03-01 10:33
Emma Holmström
Det är väl klart att tanken på kompetensutveckling tar emot när omvärlden är så stökig. Men tro oss, ny kunskap är alltid värd din tid. Särskilt för dig som enhetschef. Din kompetensutveckling prioriterar du ofta ner enligt Vision (2019). Så för att rusta dig lite bättre inför framtiden och i samma veva ladda dina batterier har vi tagit fram en lista över e-kurser och böcker som kan passa enhetschefen som alltid är på språng.
0 kommentar(er)
2020-10-15 11:19
Karin Skarin
Idag saknar enhetschefer inom kommunal verksamhet allt som oftast stödfunktioner som de själva ”bestämmer över”. Det finns HR-funktioner, löneadministratörer, IT-support och bemanningsassistenter för att nämna några. Problemet? Alla dessa stödfunktioner finns centralt vilket tvingar chefen att vackert ställa sig i kö för att få hjälp. Har hen tur kanske den centrala stödfunktionen svarar på frågan samma vecka. Eller veckan efter. Hur lång tid brukar det ta innan du får hjälp av dina stödfunktioner?
0 kommentar(er)
2020-10-15 11:08
Karin Skarin
Det är nämligen ledningen som sitter på makten att lösa enhetschefens kaotiska vardag: tillsätt stödfunktioner, inför en fungerande bemanningsprocess och se över möteskulturen. Det är de största utmaningarna enhetschefen har men långt ifrån de enda.
0 kommentar(er)
2020-09-21 10:56
Komlitt
Här är ordlistan som är viktig för dig som vet om att en runda av Avvikelsespelet väntar. Avvikelsehantering inom vård och omsorg är en viktig del av verksamhetens kvalitetsutveckling. Så brukar det heta och det stämmer. Ett mer engagerande sätt att formulera det på är att avvikelserapportering är för att du och dina kollegor ska se till att patienter och brukare ska få ha det allra bäst. Det vill ju varenda en!
0 kommentar(er)
2020-09-09 16:33
Komlitt
Karin Skarin är aktuell med boken Överlevnadsguide för enhetschefer i vilken du följer enhetschefen Edit under ett år. Känner du igen namnet? Då har du läst Heltid som norm, eller hur? Men varför behöver enhetschefen en överlevnadsguide? Därför att enhetschefens vardag är kaotisk. Vad beror det på? Karin Skarin ger fem anledningar till varför här nedan. Läs, lär och är du en del av ledningen över enhetscheferna – hjälp till att förändra arbetsmiljön!
0 kommentar(er)