Komlitt & Co

Letar du efter inspiration? Då har du kommit rätt. Våra författare är experter på sina områden, från tillit som ledningsfilosofi till hur du inför heltid som norm. I bloggen Komlitt & Co delar de med sig av tips, fördjupningar och reflektioner som inspirerar dig i din vardag. Omsätt kunskapen till praktisk handling så snabbt du bara kan, så har du påbörjat din egen kompetensutveckling också.

Totalt 244 poster
Sida 46 av 49
21/9
Mats Lindbäck
Metodhandboken fokuserar på hur upphandlaren ska jobba med upphandlingens ”hantverk” för att skapa en god affär. Att detta ska vara drivkraften för såväl upphandlaren som upphandlarens organisation kan tyckas vara självklart. I praktiken finns det enligt min mening en långtgående rädsla för att göra fel i förhållande till regelverket, vilket ofta tar bort uppmärksamheten från det viktiga, att göra goda affärer. På marknaden råder enligt min åsikt en ”juridifiering”, där fokus ligger på vad upphandlaren inte får göra och hur upphandlaren ska undvika att göra fel, ofta i förhållande till det senaste rättsfallet.
19/9
Katarina Weiner Thordarson
I välfärdssektorn arbetar många nära brukare, kunder och klienter och att behärska kommunikation är helt avgörande. Många gånger är samtalen svåra och behandlar känsliga ämnen. Märker du ibland att ett samtal kan vara på väg att spåra ur eller att du kommer fastna i inledningsfasen och inte kan komma vidare? Vid problem då kunden redan i inledningen är upprörd eller tar över samtalet med sina 100 frågor finns ett antal metoder att tillämpa. Du kan då till exempel använda ett av dessa 6 tips.
Totalt 244 poster
Sida 46 av 49