Komlitt & Co

Letar du efter inspiration? Då har du kommit rätt. Våra författare är experter på sina områden, från tillit som ledningsfilosofi till hur du inför heltid som norm. I bloggen Komlitt & Co delar de med sig av tips, fördjupningar och reflektioner som inspirerar dig i din vardag. Omsätt kunskapen till praktisk handling så snabbt du bara kan, så har du påbörjat din egen kompetensutveckling också.

Totalt 244 poster
Sida 43 av 49
29/3
Positiv förändring på jobbet börjar med dig. När du vågar vara förändringen du vill se följer dina kollegor med. Men för att veta vart ni ska måste ni börja reflektera över var ni är. Reflektioner till kaffet knuffar igång era gemensamma reflektioner och diskussioner.
26/3
Malin Stihl
Har du reflekterat över vad som händer i ett samtal när du känner dig riktigt lyssnad på? Din samtalspartner har antagligen använt sig av reflektivt lyssnande som gjort att du både varit och känt dig lyssnad på. Inom motiverande samtal, som är en samtalsmetod, vet vi att reflektivt lyssnande är viktigt för att klienten ska kunna nå sina uppsatta mål. Men varför fungerar det? Malin Stihl, författare till Motiverande samtal i praktiken, förklarar.
7/3
Hur har ni det på jobbet? Och hur vill ni ha det? Reflektioner till kaffet av Johan Berger är en lättsam och tillgänglig bok om djupa ämnen som bjuder in till reflektioner över relationer och kommunikation på arbetsplatsen. Lägg den i fikarummet på arbetsplatsen och se vad som händer.
28/2
Malin Stihl
Boken Motiverande samtal riktar sig framförallt till dig som arbetar på behandlingshem och är nyfiken på MI. Du får en inblick i vad MI innebär och hur man praktiskt kan arbeta med motiverande samtal som metod och förhållningssätt för att skapa motivation och vilja till förändring hos dina klienter.
21/2
Sofia Gustavsson
Får du ofta höra att det inte finns tid att dokumentera, att det tar tid från det riktiga arbetet med brukare? Då kan du vara säker på att det finns förbättringsområden när det handlar om social dokumentation! Boken Smart, tryggt och säkert - dokumentation enligt IBIC stöttar dig när du ska börja införa IBIC på din arbetsplats.
Totalt 244 poster
Sida 43 av 49