Komlitt & Co

Letar du efter inspiration? Då har du kommit rätt. Våra författare är experter på sina områden, från tillit som ledningsfilosofi till hur du inför heltid som norm. I bloggen Komlitt & Co delar de med sig av tips, fördjupningar och reflektioner som inspirerar dig i din vardag. Omsätt kunskapen till praktisk handling så snabbt du bara kan, så har du påbörjat din egen kompetensutveckling också.

Totalt 261 poster
Sida 3 av 53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
15/12
Therese Waldenborg & Jeanette Johansson-Ånmark
Arbetar du med det vardagsnära stödet inom LSS varje dag? Kanske är du stödpedagog, stödassistent eller personlig assistent. Kanske har du ett annat uppdrag inom LSS. Oavsett har du världens bästa och viktigaste jobb. Fråga bara Therese Waldenborg och Jeanette Johansson-Ånmark. Tillsammans har de över 55 års erfarenhet av arbetet inom LSS. Nu får du läsa ett utdrag ur kapitel 1 ur deras nya bok Världens bästa jobb – En introduktion till dig som arbetar med det vardagsnära stödet inom LSS.
9/11
Komlitt
Susanne Larssons förra bok om självbestämmande ”Jag kan själv” sålde slut i flera upplagor – i flera år har medarbetare, chefer och utbildningssamordnare frågat när den kommer igen. Det har den nu gjort, i reviderad utgåva med avstamp ur praktiken men också Susannes egen forskning.
9/11
Emma Holmström
Motiverande samtal (MI) är en styrande metod där ni arbetar mot gemensamma mål, vilket passar utmärkt i skolan. Först behöver ni skapa gemensamma mål. Sedan ska du som pedagog fungera som en guide som visar alternativ för eleven att klara av att ta sig till sina mål.
8/11
Emma Holmström
Ditt ledarskap är mer komplext än ”Följ den här enkla modellen så blir du en bra chef” eller ”Gör de här fem sakerna så blir du drömchefen.” I alla fall om du frågar Åsa Hedin och Ralf Hedin. Men vad är det som gör allvaret?
8/11
Åsa Hedin och Ralf Hedin
Som chef ska du tillsammans med människorna omkring dig nå ett eller flera mål. Vad gör du när det uppstår friktion i din arbetsgrupp?
Totalt 261 poster
Sida 3 av 53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11