Komlitt & Co

Letar du efter inspiration? Då har du kommit rätt. Våra författare är experter på sina områden, från tillit som ledningsfilosofi till hur du inför heltid som norm. I bloggen Komlitt & Co delar de med sig av tips, fördjupningar och reflektioner som inspirerar dig i din vardag. Omsätt kunskapen till praktisk handling så snabbt du bara kan, så har du påbörjat din egen kompetensutveckling också.

Totalt 261 poster
Sida 2 av 53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
16/1
Komlitt
Linda Suslin Spiess är gotländskan som flyttade till Göteborg. Idag är hon chefsrådgivare. Hennes arbetsdagar handlar om ledarskapsfrågor, arbetsmiljö, juridik och … coaching. Tillsammans med Birgitta Harberg är hon aktuell med boken Coaching i socialt arbete.
29/12
Emma Holmström
En helt vanlig dag plingar det till i telefonen. ”stodpedagogerna_outsidethebox följer dig” står det i notisen från Komlitts instagram. Bakom kontot hittar vi Sanja Konjicija, 36 år, och Isabella Douhan, 34 år. Båda studerar till stödpedagoger genom YRGO, högre yrkesutbildning i Göteborg. De har mångårig erfarenhet av uppdrag inom LSS sedan tidigare och håller fast vid att en stödpedagogs uppdrag är att tänka utanför lådan.
28/12
Komlitt & Birgitta Harberg
En vanlig fallgrop när du coachar, särskilt i socialt arbete, är att leverera lösningar och mål som inte ligger i linje med klientens varför. I coaching är det klientens vad och hur som är målet. Det kräver att du som coachar kan ta två steg bakåt och möta din klient utan att dra in dina egna åsikter och värderingar. Hur gör du det?
28/12
Komlitt
Socialtjänsten har en tradition av att titta bakåt för att hitta lösningar eller förståelse på problem individen har idag. Samtidigt satsar verksamheten på coaching. Det innebär speciella fallgropar men också utrymme för stora framgångar för individerna. Birgitta Harberg berättar.
19/12
Emma Holmström
Therese Waldenborg tjatade sig in på sitt första arbete på ett korttidsboende för barn med autism som 19-åring. Hur ofta händer det? Nu har hon tillsammans med Jeanette Johansson-Ånmark skrivit boken med kunskapen alla nya behöver.
Totalt 261 poster
Sida 2 av 53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11