Komlitt & Co

Letar du efter inspiration? Då har du kommit rätt. Våra författare är experter på sina områden, från tillit som ledningsfilosofi till hur du inför heltid som norm. I bloggen Komlitt & Co delar de med sig av tips, fördjupningar och reflektioner som inspirerar dig i din vardag. Omsätt kunskapen till praktisk handling så snabbt du bara kan, så har du påbörjat din egen kompetensutveckling också.

Totalt 203 poster
Sida 11 av 41
19/3
Johan Berger
Mitt i allt det svåra och allt kaos finns en fungerande kompass i ledarskapet. Den som visar en riktning mot hoppfullhet och en ny vardag som kommer en dag. Nu sätts allas vårt ledaskap på prov. Du har kompassen.
16/3
Anne-Christine Smith
Oron och ängslan sprider sig som kastadvindar, det som gällde igår, gäller inte i dag. Begreppet VUCA står för den allt snabbare förändringstakten och komplexiteten. Det höga tempot med snabba förändringar och mängden information innebär att vi behöver förhålla oss till dessa ombytliga, komplexa och tvetydiga organisationer och hela samhället som skapar ovisshet. Det är lätt att det svajar, vilket bidrar till en skörhet och ömtålighet. Hur gör du?
16/3
Anne-Christine Smith
I orostider är det viktigt att stanna upp och se vilka normer och värderingar som är styrande i vårt liv, så att vi inte kastas hit eller dit på ett stormande hav. Att vi frågar oss själva; vilka tankemönster och känslor är det som fångar in oss? Vilka antaganden lever vi med?
13/3
Ulrika Hallberg
I alla möten mellan människor äger en mängd skeenden rum. Våra egna förutsättningar, behov och värderingar för att nämna några faktorer påverkar vem vi är och vad vi orkar just idag. Om den ena av oss har NPF måste den andra justera sitt bemötande för att mötet ska leda till något bra för båda. Är en av oss professionell och sitter på en reell makt gentemot den här personen måste vi förhålla oss till ytterligare aspekter i mötet.
12/3
Komlitt
Om du spenderar mer än 5 timmar per arbetsvecka på din egen kompetensutveckling är du en heavy learner enligt Josh Bersin,forskare och konsult på Deloitte. Prioriterar du att lära dig något nytt varje vecka? Det finns flera fördelar med det.
Totalt 203 poster
Sida 11 av 41