Komlitt & Co

Letar du efter inspiration? Då har du kommit rätt. Våra författare är experter på sina områden, från tillit som ledningsfilosofi till hur du inför heltid som norm. I bloggen Komlitt & Co delar de med sig av tips, fördjupningar och reflektioner som inspirerar dig i din vardag. Omsätt kunskapen till praktisk handling så snabbt du bara kan, så har du påbörjat din egen kompetensutveckling också.

Totalt 261 poster
Sida 1 av 53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
23/3
Main Stihl
I nöden prövas vännen heter det ju. Just nu tänker jag på två vänner MI (metoden motiverande samtal) och egenskapen tålamod. Två grejer som är fantastiska att umgås med.
24/2
Birgitta Harberg
Birgitta Harberg, är socionom med mångårig erfarenhet som behandlare, kurator, socialsekreterare och chef. Hon är också ICF-certifierad coach, handleder i UL och certifierad i GDQ. Idag jobbar hon som konslut och förändringsledare. Just nu är hon aktuell med boken Barnkonsekvensanalyser – Socialt arbete för barnens bästa. Här följer inledningen och anledningen till boken.
23/2
Komlitt
Har du tappat motivationen på jobbet? Ingen fara, det är rätt vanligt. Lite kompetensutveckling kan göra susen!
2/2
Komlitt
Patrik klarar inte av sitt arbete. Du hörde det först ryktesvägen, sedan såg du det med egna ögon. ”Det är klart att det kan finnas många anledningar till att Patrik inte levererar” tänker du. Men enda sättet för dig att ta reda på varför och se om du kan hjälpa honom på något sätt är att ta ett korrigerande samtal med honom.
26/1
Komlitt
E-learning är på uppgång (2023), även inom offentlig sektor. Här på Komlitt har vi utvecklat e-kurser och skräddarsytt e-learning för offentlig sektor sedan 2021. Men innan du bestämmer dig för att satsa på e-learning, som ett led i kompetensutvecklingen av dig själv och dina medarbetare, är det bra med i alla fall en grundläggande förståelse för va e-learning är. Häng med, så förklarar vi!
Totalt 261 poster
Sida 1 av 53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11