Hem » Kompetensutveckling för ledning och offentlig organisation » Kompetensutveckling inom juridik, lagar och regler » Måste jag diarieföra det här? En handbok om regler och rutiner för ärenderegistrering (3 upplagan)

Måste jag diarieföra det här? En handbok om regler och rutiner för ärenderegistrering (3 upplagan)

Omdöme (0)

Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

Varje dag kommer handlingar och ärenden in till en myndighet. Men vilka av dem måste registreras i diariet? Vad finns det för regler, och hur går diarieföringen till?

I denna handbok beskrivs lagens bestämmelser och här finns också många praktiska råd om hur rutiner och arbetssätt kan anpassas till både lagens krav och myndighetens egna behov. Denna andra upplaga av boken har omarbetats utifrån nya författningsändringar och med hänsyn till den ständigt pågående tekniska utvecklingen.

Denna tredje upplaga av boken har reviderats i första hand utifrån de senaste författningsförändringarna; förvaltningslagen, lagen om offentlig upphandling samt införandet av dataskyddsförordningen (GDPR).

Boken är i första hand inriktad på statlig och kommunal verksamhet, men alla som hanterar in- och utgående information i sitt arbete kan ha nytta av den. Den är skriven för att kunna läsas i sin helhet eller användas i kurser, men den kan också fungera som uppslagsbok.

Ewa Larsson har arbetat som arkivarie inom både stat och kommun och har stor erfarenhet av ärenderegistreringsfrågor. Idag arbetar hon vid Länsstyrelsernas IT-avdelning.

Läs mer

Fakta

Artnr: 7345-306-6
Streckkod: 978-91-7345-306-6
Författare Ewa Larsson
Utgivningsår 2019
Format (mm) 170x240
Pärm Mjukband
Antal sidor 162

Innehållsförteckning

Smakprov

 

Omdömen

Testa kursen!

Mer kompetensutveckling från samma expert

Mer kompetensutveckling från samma kategori

Andra köpte även

Kunder som köpt denna vara har även köpt

  • 299 kr