Livslust livet ut - Handledning i Eva Liljevall-processen

Omdöme (0)
Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

”Verksamheten skall bygga på respekt för människornas självbestämmanderätt och integritet”. Så står det i socialtjänstlagen om socialtjänstens mål.

Värdet och potentialen i att låta personer själva göra det de klarar i sin vardag kan inte nog understrykas. Det handlar om motorisk, fysisk och mental träning, men lika mycket om identitet och självkänsla. Och förutom hälsoaspekten så finns det även en ekonomisk aspekt i att inte ge mer stöd än det som personer verkligen är i behov av. Less is more!

Forskning har visat att de som arbetar inom äldrevården ser värdet i att följa socialtjänstlagens riktlinjer kring självbestämmande och personlig integritet. Men trots det är det en utmaning att få hela verksamheten att genomsyras av ett individfokuserat förhållningssätt. Det låter bra – men det är inte en självklarhet hur detta rent praktiskt ska utföras.

Eva Liljevall-processen är en unik metod för att, med pensionären i centrum, ta ett helhetsgrepp på verksamheten. Hög kvalitet i omsorgen, individuellt självbestämmande, god arbetsmiljö och god ekonomi ska gå hand i hand. Processen erbjuder verktyg för dig som är redo att planera och organisera verksamheten för att nå dit.

 

Läs mer

Fakta

Artnr: 1515
Streckkod: 978-91-7251-165-1
Författare Angelina Liljevall
Utgivningsår 2017
Illustratör Linn Bennich
Pärm Hårdband

Innehållsförteckning

Presentation

Inledning

Att få vara den man är hela livet

Ambitionen med den här boken

Bokens upplägg

1. Eva Liljevall-processen

2. Hur processen bör arbetas in i verksamheten

3. Socialt innehåll, vad är det?

Avslutning/upptakt

Ordförklaringar

Litteratur

Smakprov

 

Omdömen

Testa kursen!

Mer kompetensutveckling från samma expert

  • Angelina Liljevall
    175 kr
  • Mer kompetensutveckling från samma kategori

    Andra köpte även