Hem » Kompetensutveckling för vård och omsorg » Lågaffektivt bemötande - Vad krävs för en lyckad implementering?

Lågaffektivt bemötande - Vad krävs för en lyckad implementering?

Omdöme (0)
Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

I boken Lågaffektivt bemötande – Vad krävs för en lyckad implementering? presenteras en modell för implementering av förhållningssättet Lågaffektivt bemötande. Boken löser därmed den kanske största utmaningen i förändringskedjan – att gå från kunskap om LAB till att få alla medarbetare på alla nivåer att tillämpa Lågaffektivt bemötande i vardagen.

Författaren, som själv har omfattande erfarenhet av implementeringsarbete, lotsar med van hand och tydliga steg verksamheter av olika slag genom genomförandeprocessen. Boken innehåller steg-för-steg-instruktioner, konkreta berättelser från lyckade implementeringar och dessutom nyttiga checklistor och formulär för dokumentation av processen. Den vänder sig till såväl organisations-, lednings- och medarbetarnivå.

Denna bok tar tag i den forskning som finns, SKRs rekommendationer och författarens egna erfarenheter och får det att gå ihop i en modell för bra implementering, som du i princip kan kopiera rakt av. Och den fungerar. Jeanette har fått till bra implementeringar med denna modell. Jag vet, för jag har sett dem. Personer i verksamheterna har fått bättre liv, personalen har fått bättre arbetsmiljö och det har blivit roligare att gå till jobbet. Så läs, njut och kopiera arbetssättet rakt in i din egen verksamhet. Lycka till!” I boken Lågaffektivt bemötande – Vad krävs för en lyckad implementering? presenteras en modell för implementering av förhållningssättet Lågaffektivt bemötande. Boken löser därmed den kanske största utmaningen i förändringskedjan – att gå från kunskap om LAB till att få alla medarbetare på alla nivåer att tillämpa Lågaffektivt bemötande i vardagen. Författaren, som själv har omfattande erfarenhet av implementeringsarbete, lotsar med van hand och tydliga steg verksamheter av olika slag genom genomförandeprocessen. Boken innehåller steg-för-steg-instruktioner, konkreta berättelser från lyckade implementeringar och dessutom nyttiga checklistor och formulär för dokumentation av processen. Den vänder sig till såväl organisations-, lednings- och medarbetarnivå.

Bo Hejlskov Elvén

Läs mer

Fakta

Artnr: 1615
Streckkod: 9789172512283
Författare Jeanette Johansson Ånmark
Utgivningsår 2020
Illustratör Fredrik Svensson
Format (mm) 150x200
Pärm Hårdband
Antal sidor 103

Innehållsförteckning

Förord – Bo Hejlskov Elvén

Inledning

1. Var börjar det?

2. Om att gå en utbildning

3. Startskottet

4. Om implementering

5. Faser vid implementering

6. Är enheten redo?

7. Implementeringsplan

8. Chefens roll

9. Medarbetarens och arbetsgruppens roll

10. Bärare och nyckelpersoner – superman/superwoman

11. Synvändan

12. Alla är inte med på tåget

13. Det måste få ta tid

14. Man är aldrig helt klar

15. Hantera – utvärdera – förändra

Avslutande ord

Referenser

Smakprov

 

Omdömen

Testa kursen!

Mer kompetensutveckling från samma expert

  • Jeanette Johansson Ånmark
    0 kr
  • Jeanette Johansson Ånmark
    825 kr
  • Mer kompetensutveckling från samma kategori

    Andra köpte även