Våra köpvillkor

När du köper böcker, föreläsningar eller e-kurser från Komlitt så träffas ett avtal mellan dig och Komlitt. För att träffa avtal är det viktigt att veta vad som gäller. Här nedan finns därför alla villkor som gäller köpet, leveransen, betalningen och eventuella returer.

Allt för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt.

1. Köp

Vid bok- och e-kursbeställning är ett avtal om köp träffat när kontaktuppgifterna är ifyllda och beställningen är skickad via "beställ"-knappen.

Gäller det utbildningar eller andra konsultinsatser gäller påskrift av avtal.

2. Leveransinformation

Alla försändelser som väger under ett kilo (1 kg) skickas som brev med A-post. Brev tar normalt en till tre arbetsdagar att nå mottagaren. De försändelser som väger över ett kilo (1 kg) skickas som företagspaket med Posten. Postens Företagspaket 16.00 tar normalt en till tre dagar beroende på avståndet mellan vårt lager i Höganäs och kunden.

För att Posten ska kunna leverera ett Företagspaket behövs en gatuadress. Det går alltså inte att skicka Företagspaket till boxadresser.

Posten sänder endast Företagspaket 16.00 till företag och dessvärre inte till privatpersoner. För privatpersoner finns i stället Postpaket som normalt tar en till tre arbetsdagar beroende på avståndet.

2. Betalning

De beställda böckerna och e-kurserna betalas mot e-faktura med 30 dagars betalningstid. Andra bestämmelser kan gälla för utbildningar och konsultinsatser. 

3. Priser

Du väljer om priserna på sajten ska visas med eller utan moms.

Till alla priser tillkommer moms på 6 % samt porto eller frakt. E-kurser har frakt i de fall de innehåller en reflektions- eller kursbok.

Vid en eventuell prishöjning kontaktar vi givetvis kunden innan leverans, då kunden i sådana fall får rätt att häva köpet. Vid prissänkning justerar vi alltid ned priset till kundens fördel.

4. Porto/frakt

Kostnaden för porto/frakt är 39 SEK för brev och 60 SEK för paket oavsett vikt eller antal böcker/e-kurser.

5. Ångerrätt

Privatpersoner har 14 dagar på sig att ångra sitt köp efter att ha mottagit varan, enligt distansköplagen. Varan ska då återsändas i oförändrat skick och obruten förpackning. Köparen betalar frakten.

Du skickar tillbaka din vara till:

Mellanrummet/Komlitt
Lokegatan 6
263 37 Höganäs

Distansköplagen gäller endast privatpersoner.

6. Fel vid leverans

Skulle något ha blivit fel i leveransen, exempelvis en skada på boken eller fel antal böcker, kontakta Komlitt så åtgärdar vi givetvis felet omgående.  


Om du har frågor är du alltid välkommen att skriva, ringa eller mejla oss. Mer information hittar du under Kundtjänst.

Välkommen som kund!