Frågor och svar

Under den här rubriken finns svar på några av de vanligaste frågorna som vi får från våra kunder. Det handlar om allt från bokbeställning till Komlitt författare och utgivning. Har du andra frågor är du varmt välkommen att mejla oss på: info@komlitt.se


Fråga: Hur lång tid tar det att få böckerna?

Svar: Om bokbeställningen kommer en vanlig arbetsdag så tar vi hand om den med en gång. Efter packning skickas bokpaketet som brev, företagspaket eller postpaket, beroende på hur tungt det är och om det är ett företag eller en privatperson som beställt. Det brukar ta 1-3 arbetsdagar innan bokpaketet levereras. Så totalt sett handlar det om cirka en vecka innan en beställd bok är levererad.

Fråga: Kan vem som helst köpa böcker från Komlitt?

Svar: Absolut! Alla är välkomna att besöka vår bokbutik och göra sina inköp. Priserna redovisas utan moms, eftersom bokbutiken främst används av kommuner och företag. Bokmomsen är 6 procent och kommer till på inköpspriset.

Fråga: Vad gör jag om jag inte har ett kundnummer?

Svar: Alla som vill kan beställa böcker i bokbutiken oavsett om man har ett kundnummer eller inte. I samband med beställningen fyller man i uppgifter om leveransadress och faktura-adress, inte heller här behöver man uppge något kundnummer. Den som saknar kundnummer får ett nummer i samband med första beställningen. Kundnumret behövs alltså inte för att kunna göra en bokbeställning.

Fråga: Vad händer med mina kunduppgifter?

Svar: Genom att utnyttja våra tjänster samtycker du till att Komlitt får behandla dina personuppgifter enligt GDPR, som värnar om den personliga integriteten. Vi tar ansvar för att de personuppgifter som du lämnar till oss inte lämnas vidare till tredje part, det vill säga någon utanför vår organisation. Dina uppgifter behövs för vår administation av dina köp och som underlag i vårt interna arbete. Du kan när som helst kontakta oss för att korrigera eller få dina personuppgifter bortplockade.

Fråga: Hur många böcker kan jag köpa på en gång?

Svar: Det finns inga egentliga begränsningar för hur många böcker man kan beställa. Men ta gärna kontakt direkt med oss när det gäller ett större antal böcker, så kan vi diskutera mängdrabatt.

Fråga: Vilka författare har Komlitt?

Svar: Våra författare är alla mycket kunniga inom sina respektive specialistområden och är verksamma inom områdena på olika sätt. Vi är också ständigt på jakt efter fler duktiga och engagerade människor som kan skriva böcker som intresserar våra kunder. Är du en av dem så är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Fråga: Varför ser böckerna ut som de gör?

Svar: Komlitt böcker är framtagna för att en läsare, främst från den offentliga verksamheten, ska kunna ta in och bearbeta mycket information på kort tid. Därför är faktaböckerna kortfattade och snabblästa. Målet är att de ska vara behändiga arbetsverktyg i den dagliga verksamheten.

Fråga: Vem äger Komlitt?

Svar: Bokförlaget Komlitt är ett privatägt förlag som inriktar sig på att erbjuda snabblästa faktaböcker till chefer och medarbetare inom den kommunala sektorn. Förlaget har ingen ägarmässig eller juridisk koppling till någon kommun eller kommunal organisation. Förlaget är helt fristående.

Fråga: Hur ofta kommer det nya böcker?

Svar: Vi kommer att lansera en ny bok ungefär varannan månad. Dessa presenteras på hemsidan så snart de är tryckta och leveransklara. Så välkommen hit och titta på nyheterna!