Hem » Kompetensutveckling för vård och omsorg » Kompetensutveckling för äldreomsorgen » Har mamma det bra? Introduktion till äldreboendet

Har mamma det bra? Introduktion till äldreboendet

Omdöme (0)
Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

"Till skillnad från en vara där kvalitet finns i produkten,
är kvaliteten i äldreomsorgen en färskvara. Den skapas i nuet,
i mötet med den boende och närstående”

– ERLAND OLSSON
specialistsjuksköterska i psykiatri

De flesta av oss kommer någon gång i livet i kontakt med äldreomsorgen, antingen utifrån våra egna behov eller som närstående. Ett äldreboende är en komplex verksamhet. Men när engagerade och kunniga medarbetare arbetar i team runt den boende på äldreboendet kan det göra underverk för den boende. Delaktiga boende och närstående kan också bidra till kvaliteten i omsorgen.

Har mamma det bra?  tar ett samlat grepp om äldreboendet och fungerar utmärkt som en introduktion för vikarier och även som underlag för kvalitetsutveckling för chef, legitimerad personal och övriga medarbetare.

Erland Olsson beskriver på ett enkelt sätt flertalet av de processer som behöver ingå för att den praktiska vården och omsorgen ska fungera. Han lyfter också frågor som värdegrund, bemötande och förhållningssätt i olika situationer. Med reflektionsfrågor i varje kapitel får du som läser möjlighet att fundera över hur verksamheten fungerar på det egna äldreboendet. Reflketionsfrågorna lämpar sig också väl som underlag för diskussion i en studiecirkel eller i samband med era personalmöten på äldreboendet.

Läs mer

Fakta

Artnr: 1675
Streckkod: 9789172512795

Innehållsförteckning

Smakprov

 

Omdömen

Testa kursen!

Mer kompetensutveckling från samma expert

Mer kompetensutveckling från samma kategori

  • Annica Eriksson och Lena Bodrikow
    1 095 kr
  • Andra köpte även

    Kunder som köpt denna vara har även köpt
  • Helena Post Mårtensson
    279 kr