Hem » E-kurser » Avvikelsehantering (e-kurs)

Avvikelsehantering (e-kurs)

Omdöme (0)

Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

 E-kursen leds av experterna Annica Eriksson och Lena Bodrikow. De har tillsammans 50 års erfarenheter som chefer inom kommunal vård och omsorg och de senaste åren har de jobbat med kvalitetsutveckling i deras roller

Målet med kursen är att du ska få en grundkunskap i avvikelsehantering och på så sätt kunna använda sig av avvikelser för att förbättra kvaliteten för brukarna i verksamheten.

E-kursens struktur och tidsåtgång

1. Kursen sträcker sig över 4 veckor. Som mest består en vecka av 5 avsnitt.
2. Ett avsnitt tar mellan 15 till 20 minuter att slutföra.

Vecka 1: Du lär dig vad en avvikelse är, att det finns olika typer av avvikelser och varför det är viktigt att du upprättar avvikelser.
Vecka 2:  I den andra kursveckan kommer du få lära dig varför man ska jobba med avvikelser. Vilka vinster det finns att jobba med avvikelser, vad kvalitet är i verksamheter och hur avvikelsehantering hör ihop med kvalitet.
Vecka 3: Du lär dig om kommunens lagstyrda skyldigheter enligt Lex Sarah och Lex Maria. Du kommer få lära dig om ditt personliga ansvar enligt rapporteringsskyldigheten. Du kommer också att få lära dig orsaker till att avvikelser kan uppstå, hur en bearbetning kan gå till och reflektera över vilka känslor som kan uppstå i samband med avvikelse.
Vecka 4: I slutet på e-kursen ska du få testa dina kunskaper genom att spela ett spel.

Den fysiska kursboxen

Inom en vecka efter ditt kursköp kommer det en kursbox på posten. Alla kursboxar har olika innehåll som passar för just den aktuella kursen.

Den här kursens box innehåller:

Reflektionsbok

Dina kursledare

Annica Eriksson och Lena Bodrikow har tillsammans 50 års erfarenhet av att arbeta som chefer och med kvalitetsutveckling inom offentlig verksamhet. De har ett stort intresse för att utveckla avvikelsehantering som en metod för ständiga förbättringar av kvalitet i verksamheter.

 

Läs mer

Fakta

Artnr: 1642P

Innehållsförteckning

Smakprov

 

Omdömen

Testa kursen!

Mer kompetensutveckling från samma expert

 • Annica Eriksson och Lena Bodrikow
  1 279 kr
 • Mer kompetensutveckling från samma kategori

 • Jessica Arvidsson
  995 kr
 • Emilia Kristiansson
  995 kr
 • Andra köpte även