Hem » Kompetensutveckling för ledning och offentlig organisation » Att verka med och för tillit som politiker

Att verka med och för tillit som politiker

Omdöme (0)

Lämna ett omdöme

Att verka med och för tillit som politiker

Fler frågor?

Du kan ställa alla dina frågor till Peter: om produkten, din tänkta insats och större inköp. 

Mejla Peter

Produktbeskrivning

’’Tillit är avgörande för framgångsrika
offentliga organisationer och en stark demokrati."

– LOUISE BRINGSELIUS

Genom att öka handlingsutrymmet för medarbetarna i kärnuppdraget kan offentlig sektor bli mer effektiv och serviceinriktad. Grunden är en styrning som präglas av tillit och lyhördhet. Tillit är nödvändigt för att vårt samhälle ska stå starkt och för att statliga myndigheter, kommuner och regioner ska lyckas med sina uppdrag. Men hur bygger vi tilliten?

I den här boken får du en introduktion till hur du som förtroendevald politiker kan verka med och för tillit. Målet är en styrning som tar vara på kunskap och omdöme hos medarbetare och medborgare, genom lyhördhet och handlingsutrymme. När de styrs med tillit kan offentliga verksamheter bli mer innovativa, serviceinriktade, effektiva och attraktiva som arbetsgivare. På sikt leder det också till ökad tillit till hela det demokratiska systemet. Det innebär inte att du som politiker ska sluta att kontrollera, men vi ska göra det på klokare sätt och med respekt för varandras roller.

Läs mer

Fakta

Artnr: 1672
Streckkod: 9789172512764
Författare Louise Bringselius
Utgivningsår 2022
Format (mm) 150x200
Pärm Hårdband
Antal sidor 96

Innehållsförteckning

Smakprov

 

Omdömen

Testa kursen!

Louise Bringselius vet precis vad tillit som ledningsfilosofi handlar om för offentlig sektor. Tidigare har hon gett ut böcker om filosofin, kulturen och ledarskapet. Nu är det dags för politikerna. Hur ska ni verka med och för tillit på bästa sätt?